07.04.2020 Rimini - Jurnal

Sarbatorim Ziua mondiala a sanatatii cu o veste buna: astazi in Italia s-au inregistrat doar 880 noi cazuri in plus fata de ziua de ieri, pentru un total de 3.039 noi cazuri de covid-19.

Una dintre categoriile cu rolul cel mai important in lupta impotriva virusului este cea a cadrelor medicale. In Italia medicii, infermierii, farmacistii sunt in linia intai si onoreaza meseria pe care si-au ales-o.
Multi dintre ei au fost contagiati (12.681), iar altii si-au pierdut viata. Este vorba de 94 de medici, 26 de infermieri si 6 farmacisti decedati din cauza virusului corona. Ei sunt doar o parte dintre eroii pandemiei.


Omagiu operatorilor de Cruce Rosie Italiana realizat de artistul Milo Manara

Ieri, premierul italian Giuseppe Conte a anuntat un plan extraordinar de masuri economice in favoarea anteprenorilor. Au fost puse 400 miliarde de euro la dispozitia societatilor, garante in proportie de 90 si 100% de catre statul italian. Acest fond se adauga altor 350 miliarde prevazute printr-un decret anterior. Conte s-a aratat optimist si increzator in puterile Italiei.

Cum e viata acasa?

PS Am interpretat gresit un parametru in conferinta de presa a Protectiei Civile, numarul total de contagiati astazi este de 3.039 persoane. Am corectat data mai sus.


#coronavirusItalia #covid19Italia #totulvafibine #stamacasa #ziuaMondialaASanatatii


Nessun commento: