09.04.2020 Rimini - Jurnal

Peste cateva zile vom sarbatori Pastele in Italia si, spre surprinderea mea, unele magazine, chiar daca sunt inchise, si-au pregatit vetrinele pentru acest eveniment.



Va fi un Paste cum nu am mai avut pana acum: fara pranzuri in familie, fara slujba in biserica (probabil vor fi transmise in streaming), fara iesiri la iarba verde. Zilele astea s-au facut propuneri pt redeschiderea lacaselor de cult cu ocazia Pastilor. Unii au chiar amenintat ca vor organiza marsuri pt a protesta impotriva inchiderii bisericilor (e vorba de extremisti de dreapta). Evident este interzis, lucru reamintit si de catre premierul Conte. Totul va fi inchis atat duminica cat si luni, se vor inmulti punctele de control iar amenzile vor fi destul de sarate.

A propos de punctele de control, azi dimineata era unul sub casa mea. Doi politisti controlau mai ales pe cei cu bicicleta. Pe multi dintre ei nu i-au lasat sa treaca pt ca locuiau departe si ar fi putut gasi magazine alimentare, farmacii, chioscuri de ziare sau tutungerii mult mai aproape de casa lor.



Vad si asta de acasa...

#coronavirusItalia #covid19Italia #stamacasa #pandemia #paste2020



Nessun commento: