13.04.2020 Rimini - Jurnal

Au trecut si sarbatorile de Pasti, unii cu bucuria unui moment incarcat de semnificatie, altii cu resemnare sau nepasare, ori cu nervii incordati pentru ca e un moment dificil.
Sunt multe persoane fragile, iar unele dintre acestea sunt cei care sunt singuri. Cred ca petrecerea unei sarbatori in singuratate, chiar daca traim in epoca in care tehnologia ne face sa uitam distantele, este o incercare dificila. Trebuie sa fim cat mai mult alaturi (nu fizic, pentru ca inca nu se poate) acestor persoane si sa le dam curaj.


Am ajuns intr-un moment in care toti cautam raspunsuri. Se vorbeste de o noua faza in modul de a infrunta epidemia, cu deschiderea treptata a activitatilor. Oamenii nu mai au rabdare, dezastrul economic e o umbra care ameninta tot mai mult.
Turismul joaca un rol important in Italia. Nu se stie cand si cum va debuta noua stagiune estiva. Unii au inceput sa avanseze solutii adaptate la situatie.



Imi imaginez deja noile costume de baie cu masca asortata.
Va trebui sa ne modelam intreaga viata tinand cont de molecula asta diabolica. Sunt sigura ca in cele din urma ii vom veni de hac. Sper ca data viitoare sa nu ne prinda atat de nepregatiti.

Aici situatia este inca destul de grava, stam acasa cu rabdare si speranta.

#coronavirusItalia #pandemia #covid19Italia #stamacasa

Nessun commento: