15.03.2020, Rimini (Italia) - jurnal

Duminica in Italia se petrece, de obicei, in familie, la parinti sau socrii acasa. Dupa pranz deseori facem o plimbare pe malul marii sau la tara.

Astazi nu, am stat acasa. Nu ne-am vazut restul familiei, nici prietenii, nici vecinii, constienti ca e mai bine pentru toti sa stam acasa pentru a ne putea revedea cat de curand posibil.

E o zi cu soare la Rimini, multi dintre noi ar fi tentati sa iasa sa faca o plimbare. Dar nu se poate, trebuie sa ne limitam iesirile cat mai mult.

In realitate nu sunt interzise plimbarile sau sportul in aer liber. Problema e ca, zilele trecute, multi dintre noi s-au trezit mari sportivi si s-au intalnit prin parcuri sau la mare. Primarului nu i-a placut acest lucru, a transmis un video prin care ii apostrofa pe cei care au umplut parcurile si plaja si a decis sa le inchida.


Arcul lui Augustus, Rimini

Sincera sa fiu, din terasa mea am vazut si astazi cativa parinti cu copii la plimbare si tineri in mici grupuri. Nu cred ca se fac prea multe controale in centrul orasului, asa cum ar fi indicat, iar unii sunt iresponsabili si nu inteleg ca, daca nu-si limiteaza iesirile, nu vom putea opri raspandirea virusului.

Sunt vesti incurajatoare de la Spitalul din Rimini.

Sambata aici s-au integistrat 35 de noi cazuri de covid-19, cu 16 mai putin in comparatie cu ziua de 13 martie. Astazi 28.

In total in Italia astazi sunt 20.603 pozitivi covid19 (2.853 in plus fata de sambata). Au murit de la inceputul epidemiei 1.809 persoane, s-au vindecat 2.335. Dintre contagiati, 9.663 sunt internati in spitale, 1.672 sunt in terapie intensiva si 9.268 se vindeca de acasa. In total s-au inregistrat in Italia de la inceputul epidemiei 24.747 cazuri de covid (date furnizate de Protectia Civila).

Stati acasa!

#covid19Italia #coronavirus #coronavirusItalia #covid19, #staiacasa #osafiebine

Nessun commento: