29.03.2020 Rimini - Jurnal


O alta duminica acasa... mi-e dor de pranzurile in familie si de albastrul marii...

Astazi Italia a primit un ajutor important din partea Albaniei. Unul dintre statele cele mai sarace din Europa, dar cu o inima de aur, a trimis 30 de medici si infermieri in ajutorul italienilor. Multumim mult, un gest deosebit.

Creste in Italia protestul impotriva interzicerii vanzarii in supermarketuri a produselor de papetarie. Conform parerii unora, obiecte precum caietele, creioanele, culorile tempera, pixurile, hartia nu sunt bunuri de prima necesitate si deci nu se pot vinde. In plus, evitand vanzarea lor, nu se face concurenta neloiala magazinelor de papetarie, inchise in aceste zile. O alta justificare e ca, nepermitand vanzarea acestor articole, se accelereaza timpul petrecut de clienti in supermarketuri, concentrati astfel sa cumpere doar alimente si produse de igiena personala si a casei. Sa speram ca in zilele urmatoare o sa se rezolve aceasta problema. Copiii stau acasa si au mare nevoie de aceste lucruri.

Epidemia avanseaza si ia cu sine multe vieti omenesti. Inca nu se intrevede nici o solutie, noi continuam lupta, de acasa.

Astazi ma gandeam cum am inceput sa impart perioada istorica in care traim in epoca pre corona si epoca post corona.
Voua ce va lipseste cel mai mult din epoca pre corona?

In foto: raspunsul meu.

Bologna 2019

Nessun commento: