Jurnal din "zona rosie" Rimini, 8 martie 2020

Rimini a devenit o asa-numita "zona rosie". Asta inseamna ca nu putem iesi din teritoriul provincial (include orasul nostru si cateva localitati mai mici) si nu se poate intra. Fac exceptie cei care nu pot lucra de acasa si cei care au nevoie de asistenta medicala. Nu am vazut nici un punct de control pana acum, dar polizia te poate opri si controla.

Am fost toti invitati sa iesim cat mai putin pentru a evita contactul cu alte persoane.
In orice local trebuie sa respectam distanta de 1 metru intre noi. Restaurantele sunt deschise, barurile si pub-urile trebuie sa inchida la ora 18. Supermarketurile alimentare sunt deschise si pline cu de toate.

Putem iesi linistiti din case, ne putem plimba unde vrem (zilele astea pe malul marii e superb). Nu e ca in China absolut deloc, ni se cere doar sa facem tot ce putem pentru a limita contactul cu alte persoane. E un mic efort comun pentru a-i proteja pe batrani, pe persoanele afectate de alte boli si cu un sistem imunitar compromis.

Rimini


Rimini continua viata de pana acum, ca si pana acum, cu un pic de atentie pentru cei care sunt mai expusi acestui virus.

Sper sa prevaleze spiritul civic.

Nessun commento: