Jurnal din “zona portocalie” Rimini, 9 Martie 2020

Nu, nu ne jucam cu culorile.

Dupa multe discutii s-a ajuns la concluzia ca ar fi fost imposibila aplicarea masurilor “prea restrictive” prevazute in Decretul Presedintelui Consiliului Ministrilor din 8 martie prin care Rimini devenea o “zona rosie”.

Pe scurt, din ziua de 9 martie pana pe 3 aprilie trebuie sa limitam pe cat posibil orice deplasare in alte provincii si in interiorul provinciei Rimini. Fac exceptie deplasarile pana la locul de munca (daca nu se pot actualiza masuri de smart working si doar persoanele perfect sanatoase), deplasarile pe motive de sanatate si necesare (adica cumparaturile de prima necesitate). Marfurile circula in mod normal.

Sunt suspendate toate activitatile educative, religioase, sportive, culturale, inchise teatrele, muzeele, cinematografele, bibliotecile, piscinele, salile de sport. Marile centre comerciale se vor inchide sambata si duminica, cu exceptia magazinelor alimentare si a farmaciilor. Restaurantele, barurile si pub-urile pot functiona pana la ora 18.00 respectand distanta de siguranta de 1 metru intre clienti.

Podul lui Tiberius, Rimini

Azi dimineata in centrul istoric al orasului erau putine persoane. Lumea a inteles, in sfarsit, ca e in interesul tuturor sa ramanem acasa pentru a limita contagiunea. Se pare ca in spitale situatia e grava, avand in vedere numarul destul de mare a celor infectati si a volumului enorm de munca a medicilor si asistentilor.

Sper sa inteleaga si autoritatile din Romania ca nu e de glumit...Si va rog, nu va imbulziti in magazine sa cumparati alimente si produse dezinfectante. Nu faceti altceva decat sa contribuiti si mai mult la distribuirea virusului. Si nu spuneti “nu, la noi nu”...


Nessun commento: