16.03.2020, Rimini (Italia) - Jurnal

Am ajuns la a opta zi de cand stam acasa.

Nu e o zi frumoasa, in ciuda soarelui care mangaie acoperisurile orasului. Numarul contagiatilor la Rimini a crescut mult fata de zilele trecute. Astazi s-au inregistrat 84 de noi cazuri si 17 decese (batrani de peste 70 de ani care si aveau alte probleme de sanatate in afara infectarii cu virusul corona).
Pana in momentul de fata in Italia se inregistreaza 27.980 persoane contagiate.

Guvernul a adoptat azi un nou decret continand masuri economice pentru a raspunde la urgenta sanitara. S-au destinat sanatatii 3,5 miliarde de euro, iar alte 10 miliarde s-au alocat pentru a acoperi efectele negative ale crizei sanitare asupra economiei.

In caz de nevoie, protectia civila are puterea de a rechizitiona hoteluri, structuri sanitare private sau aparate medicale pt a veni in sprijinul celor care trebuie sa ramana total izolati sau care au nevoie de tratamente medicale.

Spitalul Infermi din Rimini


Suntem inca in faza acuta a epidemiei si e inca prea devreme sa vedem o schimbare semnificativa. Nu putem face altceva decat sa stam acasa, limitand contagiul. Din pacate, multe persoane nu au inteles importanta izolamentului, dar probabil acestea nu tin la parintii si bunicii lor. Sau poate ca nu-si dau seama de efectul pe care virusul asta il are asupra intregului sistem sanitar.

Sunt deja 2 zile de cand nu ies DELOC din casa. Inca nu duc lipsa de nimic (nici de hartie igienica).

Ghiciti ce o sa fac maine?!!

Evident o sa #stauacasa

#covid19 #coronavirusItalia #staiacasa #covid19Italia #osafiebine

Nessun commento: