Solidarietate in timpul coronavirusului, Rimini, 11 Martie 2020

Astazi am avut surpriza sa gasesc in cutia postala ilustrata aceasta.




"Draga cetatean, iti daruim timpul nostru. Putem sa te ajutam cu ceva?
Gesturile mici din fiecare zi ale oamenilor obisnuiti vor invinge asupra intunericului. Actiuni simple de omenie si iubire".

Este vorba de un messj de solidarietate trimis acasa riminezilor de un grup de tineri voluntari adresat in mod deosebit batranilor si persoanelor singure. Idea a fost lansata de un restaurant din centrul orasului, dar fara nici o intentie de publicitate. Voluntarii se pun la dispozitia celor care au nevoie sa faca cumparaturi si nu pot iesi din casa, fie pentru ca sunt batrani, fie pentru ca au alte probleme. In plus, un mesaj de optimism si serenitate in aceste timpuri grele este intotdeauna binevenit.

Oricine poate sa sune la numerele indicate pe ilustrata daca au nevoie de ceva, daca au nevoie de un sfat sau daca pur si simplu vor sa vorbeasca cu cineva. In conditiile in care toti iesim cat mai putin din case, singuratatea este un dusman puternic.

Nu e singurul gest de solidarietate in oras. Primaria, in colaborare cu unele organizatii social-umanitare, a organizat un serviciu de cumparaturi la domiciliu (alimente si medicamente), precum si de furnizare de mese calde acasa pentru cele mai vulnerabile persoane.

In aceste momente dificile pentru toti o raza de speranta e binevenita. Noroc ca la Rimini avem aproape mereu mult soare!

Tin bota! (In dialectul riminez: rabdare, curaj)

Nessun commento: