De la corespondenta voastra din Rimini, 10 martie 2020

Astazi am iesit in jurul orei 11 pentru a face aprovizionarea la o alimentara in centrul orasului (la 5 minute de mers pe jos de casa mea).

Piazza 3 Martiri, Rimini, 10.03.2020

Putini oameni pe strazi, unii cu cainii la plimbare, altii cu bicicleta, curierii cu pachete. Erau deschise o buna parte din magazine, dar se pare ca de maine multe mici magazine de imbracaminte, incaltaminte, obiecte pt casa, florarii vor inchide de bunavoie pt o perioada de timp. Rimini e un oras ce se bazeaza pe turism, e greu sa faci vanzari cand nu sunt nemti, rusi, francezi, romani in oras, iar riminezilor li se cere sa iasa cat mai putin din casa. In plus, studentii s-au intors la parintii lor, in alte localitati.Alimentara unde ma aprovizionez eu era plina cu marfa, nu lipsea nimic. Putini clienti, foarte atenti la distanta de minim 1 metru pe care trebuie sa o mentinem intre noi. Tot personalul alimentarii avea manusi si masti, cum e cerut in Decret.

E o situatie aproape normala, italienii au inteles importanta respectarii regulilor si ies cat pot de putin din casa. Nu am vazut nici o scena de groaza, nici zombie pe strazi, nici politisti inarmati pana in dinti care sa-ti puna mitraliera la tampla si sa te intrebe unde mergi. Stiu ca exagerez, dar Italia a fost descrisa aproape in acest mod in presa internationala.
Sa auzim de bine!

PS In spitale se pare ca situatia e destul de grava, multe consultatii de specialitate nu urgente au fost anulate. Se da prioritate absoluta pacientilor infectati cu coronavirus in stare grava.

Nessun commento: